Nieuws

Met de auto naar het Festival?

Kom je zaterdag of zondag met de auto naar het Festival, dan raden wij aan om niet met de auto naar het centrum van Amsterdam te komen. In verband met de Dam tot Damloop zullen er straten afgesloten zijn.

Met de auto kun je het best via de A10 naar de P+R op metrostation Noord rijden, vanwaar je elke 6 minuten de metro naar station Rokin (3e halte) kunt pakken. Daar neem je de uitgang richting de Dam. Bovenaan de roltrap vind je aan de rechterkant de Nadorsteeg. Na 30 meter sla je rechtsaf de Nes op en na 50 meter vind je De Brakke Grond aan je linker hand.

Mira Feticu over het Festival

Dichteres, columniste en schrijfster Mira Feticu steekt haar liefde voor haar collega Antjie Krog niet onder stoel en banken. In dit filmpje legt zij uit waarom. Antjie Krog is een van de gasten tijdens het Festival voor het Afrikaans.

Adriaan van Dis over het Festival

Schrijver Adriaan van Dis over Antjie Krog: “Grensverleggende, sensuele, waaghalzerige poëzie.” En over Jolyn Philips: “Radbraak in De Brakke Grond, wat moet dat heerlijk klinken!”.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van het Festival voor het Afrikaans! De eerste nieuwsbrief wordt 22 augustus verstuurd. 

Zuid-Afrikaanse markt

Vat ’n blaaskans en neem tussen de shows door even de tijd om de Zuid-Afrikaanse markt te bezoeken. Bij de stand van African Wines kun je exclusieve Zuid-Afrikaanse wijnen proeven, allemaal met een bijzonder verhaal. De deskundigen van Strauss & Co zijn aanwezig om jouw Zuid-Afrikaanse kunstwerken te taxeren. Wie weet is dat schilderij van oumagrootjie wel een echte Irma Stern? En de markt heeft nog veel meer verrassingen voor je in petto. Zie het overzicht van de verschillende standhoudersSien jou daar!

Leoni Jansen over het Festival

Leoni Jansen, presentatrice, zangeres en theatervrouw, raadt iedereen aan om in zondagavond 23 september naar Die Wasgoedlyn te komen. Wil je weten waarom? Bekijk snel het filmpje! 

Nelson Mandela: 100 jaar

Zelda

18 juli is het precies honderd jaar geleden dat Nelson Mandela geboren werd. Overal in de wereld staan mensen daarbij stil. Zelda la Grange, die twintig jaar lang meneer Mandela’s persoonlijke assistente was, vertelt op zaterdag 22 september tijdens het Festival voor het Afrikaans over alles wat zij en Madiba samen hebben beleefd. Zelda La Grange zal worden geïnterviewd door journalist Bart Luirink.

ZA 22 SEP | EXPOZAAL | 15.15U
ZA 22 SEP | SIGNEERSESSIE | STAND ZUID-AFRIKAHUIS | 16.00U

Film: Ellen, Die Storie van Ellen Pakkies

Het waargebeurde verhaal van Ellen Pakkies, een bruine Zuid-Afrikaanse vrouw die haar volwassen zoon Abie vermoordde in Cape Flats, een wijk in Kaapstad met veel armoede en criminaliteit. De film van Daryne Joshua uit 2018 begint bij de moord en vertelt, parallel aan de ontwikkelingen erna, hoe de moeder tot haar daad kwam. Als tiener ontspoorde Abie nadat hij erachter kwam dat hij het resultaat was van een verkrachting. In zijn frustratie grijpt hij naar het gemakkelijk verkrijgbare crystal meth. 

ZA 22 SEP | BOOGZAAL | 15.00U

Kaartverkoop

Kaartverkoop

Koop nu je kaartjes voor het Festival voor het Afrikaans op 22 en 23 september in De Brakke Grond in Amsterdam. Met Laurika Rauch, Sandra Prinsloo, Gert Vlok Nel, Antjie Krog, Zelda la Grange en een keur van Nederlandse en Vlaamse artiesten. Ga naar de pagina Info & kaarten.

programma blokkenschema

Benieuwd naar het programma? Je kunt dit bekijken op de programmapagina. Of klik op het blokkenschema hierboven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief