Nieuws

Zuid-Afrikaanse markt

Vat ’n blaaskans en neem tussen de shows door even de tijd om de Zuid-Afrikaanse markt te bezoeken. Bij de stand van African Wines kun je exclusieve Zuid-Afrikaanse wijnen proeven, allemaal met een bijzonder verhaal. De deskundigen van Strauss & Co zijn aanwezig om jouw Zuid-Afrikaanse kunstwerken te taxeren. Wie weet is dat schilderij van oumagrootjie wel een echte Irma Stern? En de markt heeft nog veel meer verrassingen voor je in petto. Zie het overzicht van de verschillende standhoudersSien jou daar!

programma blokkenschema

Benieuwd naar het programma? Je kunt dit bekijken op de programmapagina. Of klik op het blokkenschema hierboven.

Film: Ellen, Die Storie van Ellen Pakkies

Het waargebeurde verhaal van Ellen Pakkies, een bruine Zuid-Afrikaanse vrouw die haar volwassen zoon Abie vermoordde in Cape Flats, een wijk in Kaapstad met veel armoede en criminaliteit. De film van Daryne Joshua uit 2018 begint bij de moord en vertelt, parallel aan de ontwikkelingen erna, hoe de moeder tot haar daad kwam. Als tiener ontspoorde Abie nadat hij erachter kwam dat hij het resultaat was van een verkrachting. In zijn frustratie grijpt hij naar het gemakkelijk verkrijgbare crystal meth. 

ZA 22 SEP | BOOGZAAL | 15.00U

Nelson Mandela: 100 jaar

Zelda

18 juli is het precies honderd jaar geleden dat Nelson Mandela geboren werd. Overal in de wereld staan mensen daarbij stil. Zelda la Grange, die twintig jaar lang meneer Mandela’s persoonlijke assistente was, vertelt op zaterdag 22 september tijdens het Festival voor het Afrikaans over alles wat zij en Madiba samen hebben beleefd. Zelda La Grange zal worden geïnterviewd door journalist Bart Luirink.

ZA 22 SEP | EXPOZAAL | 15.15U
ZA 22 SEP | SIGNEERSESSIE | STAND ZUID-AFRIKAHUIS | 16.00U

Kaartverkoop

Kaartverkoop

Koop nu je kaartjes voor het Festival voor het Afrikaans op 22 en 23 september in De Brakke Grond in Amsterdam. Met Laurika Rauch, Sandra Prinsloo, Gert Vlok Nel, Antjie Krog, Zelda la Grange en een keur van Nederlandse en Vlaamse artiesten. Ga naar de pagina Info & kaarten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Festival voor het Afrikaans:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.